Arbutový med má intenzívnu, silnú chuť a chutí horko sladko. Jeho farba je tmavo bronzová a kryštalizuje čoskoro po zbere.
Prírodné antibiotiká sa tu nachádzajú vo vyššej koncentrácii ako v iných druhoch medu, čím sa arbutový med stáva ochranným štítom pre ľudský organizmus.
Nazývali ho „med storočia“, pretože sa na Korzike zriedka vyrábal „takmer každých 100 rokov“ a vyvážal sa výlučne do bohatých arabských krajín.
V Grécku sa arbutový med zbiera každý rok na Peloponéze a Chalkidiki a je obzvlášť stimulujúci pre včely aj pre ľudí.
Podľa "Institut fur Honig – Analytik" v Brémach obsahuje arbutový med:
0,0 % sacharóza (jednoduchý cukor)
36,1 % fruktóza
28,9 glukóza
1,7 % maltóza
19,5 % vlhkosť
ph 4,5
Pre nízky obsah cukru je vhodným medom pre diabetikov.
Producent: Fotopoulos včelárstvo Sídlo: Akritohori Messinias Tel. 2725061442 Sklady: Ano Liosia / Attica Tel. 2102486925 Mob. 6972600746, Grécko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.