Grécka káva je typická veľmi jemným zomletím. Pripraviť si ju môžete klasickým zaliatím, alebo tradičným gréckym spôsobom:
Podáva sa v špeciálnej malej „kávovej šálke“ a je to najlepší začiatok dňa. Prebúdza nás, dáva chvíle potešenia a podľa najnovších vedeckých dôkazov je dobré pre naše zdravie.
Grécka káva sa pripravuje v špeciálnej medenej alebo oceľovej nádobe, nazývanej „briki“. Cukor sa pridáva podľa vlastnej chuti.
Ako pripraviť grécku kávu:
Pripravte si lahodnú grécku kávu podľa týchto krokov:
-Budete potrebovať „briki“ alebo len malý hrniec s úzkym „hrdlom“. Nalejte toľko vody, koľko je potrebné na naplnenie pohárov.
-Plná čajová lyžička gréckej kávy je ideálne množstvo pre tradičnú kávovú šálku (cca 50 ml). Pridajte toľko cukru, koľko chcete.
-Na miernom ohni pomaly miešajte, kým sa káva a cukor úplne nerozpustia vo vode.
-Priveďte do varu a počkajte, kým hladina vody nedosiahne vrch hrnca. Odstavíme z ohňa, necháme vyrovnať a ešte raz privedieme do varu.
-Rýchlo odstavte hrniec z ohňa a pomaly nalejte grécku kávu do klasickej šálky.
Užite si to!
Vyrobené a balené v Grécku - Loumidis Papagalos
Skladujte v suchu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.