Od 1.5.2025 do 16.5.2025 bude náš eshop fungovať v obmedzenom režime, objednajte si radšej v predstihu, najneskôr do 29.4.2025 :-) Ďakujeme za priazeň a pochopenie♡

Kvalitatívne parametre olivového oleja, Strana 2

Pôvod extra panenského olivového oleja na etikete

Poďme si povedať niečo o "pôvode" extra panenského olivového oleja. Ideálne je, ak je olej vyrobený z kvalitných, čerstvých, zrelých olív, ktoré boli aj správne spracované a pochádzajú z overených zdr...

Čo nám napovie údaj "acidita"

Najznámejší ukazovateľ kvality olivového oleja je tzv. ACIDITA. Tak sa pozrime na to, čo vlastne napovie. Odborne znamená podiel voľných mastných kyselín na celkovom objeme oleja. Ak si to zjednoduším...

Kvalita olivového oleja

Kvalita olivového oleja nie je jednoduchá téma. Postupne si ju vo viacerých článkoch rozoberieme. Často ani skúsený konzument kvalitných extravirgin olejov ju nemusí chuťovo vedieť posúdiť, keďže oliv...

Hore
13 položiek celkom