Ukazovateľ kvality K232
Aby bol náš seriál o kvalite olivových olejov kompletný, nesmieme vynechať hodnotu K232. Je to dôležitý údaj, pretože môže naznačovať, či bol olej vystavený oxidácii. Nižšia hodnota znamená lepšiu kvalitu oleja. Pri výbere olivového oleja je dobré zobrať do úvahy aj ďalšie údaje, ako je K270 (článok tu: https://www.extravirginoil.sk/clanky-2/k270-udaj-o-kvalite-a-stabilite-olivoveho-oleja/ ) a delta K (rozdelenie medzi hodnotami K270 a K232-o tomto píšeme tu ). Spolu tieto údaje poskytujú komplexný obraz o kvalite oleja.
Vyššia hodnota môže naznačovať, že olej bol vystavený teplu, svetlu alebo dlhodobému skladovaniu, čo vedie k jeho oxidácii a zhoršovaniu kvality. Ideálna hodnota K232 pre kvalitný olivový olej by mala byť nižšia ako 2,5.
Diskusia (0)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.